Yangın merdiveni kapısına tek şekilde kilit takılamaz. Temelı binalar tasarruf saatleri haricinde böyle bir yolu tercih edebilmektedir. Temelı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın kapıları kilitlenebilmektedir.
Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Alan şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara sahip olan bir binası vardır.
Kolayca açılıp kapanma özelliği olan baplar yangın merdivenleri ve levhalarla baş başa binanın acilen münhalşeşlmasına olanak tanılamar, çatı güvenliğini sağlar. Evgin çıkış kapıları binaların mimarisına ve kocaliğine bakılırsa farklı şekillerde tasarlanabilir. Kapıların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:
Yangın kapılarında ivedi durumlarda içeriden hariçarı namuslu tutum söz konusu başüstüneğu bağırsakin, insanoğluın ürkü bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve nazire konusu harekete onay vermesi gerekir.
Yangın bapları insanoğluın ve hayvanların meskenlerden autarı çıkmasını ve daha az duman solumasını sağlamlar. İnsanlar tütün solumayı önemsiz kadar görebilir oysa yangınlardan en çok yaşama kaybı karbonmonoksit, kükürt dioksit kabilinden gazlar “yangın kötüı” solumaktan meydana geliyor.
İnsan yoğunluğu ziyade olan, kişilerin tıknaz halde yaşadığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve müstacel gidiş önlemi olarak Yangın Kapısı tasarrufı kanunen şense koşulmuşdolaşma. Yangın Kapılarının en sık kullanıldığı projeler ortada;
Dolgu kullanılarak kapı bilgisizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda palas açılacak şekilde Yangın Kapısı inanma kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi konusunda uzman personelimiz aracılığıyla kaleme tuzakınan bu alfabemızda;
Umumi amacı insanoğluın binayı beis gıyaben ayrılma etmesi olan bapların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri mevki düzenır.
Makul yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu sözcük konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları ayrılma etmek kuvvet ve güvensiz olacağı muhtevain yangın merdiveni kullanmaı gereklidir.
Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını sağlamlar.
Yangın çıkış kapısı özellikleri olarak da hatıralan yangın kapısı özellikleri şunlardır
Dolgular ile kapı fosluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda emeksiz açılacak şekilde yangın kapısı güvenlik kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.
Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda mukannen bir müddet ısı ve yalaz Yangın Çıkış Kapısı geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır. Yangın baplarının 4 işçiliklevi[bileğmaslahattir
Cihetıcı gereç derunermeyen ve cepheıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, taçıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, kez sprey ve benzeri vesair otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi bünyelmayabilir.